2017-04-28|Villamosmérnök BSc ZV
 
 

DE TTK Fizikai Intézet - Aktuális események, hírek

2015. június 3. - MVM Paks II. Zrt. Nukleáris Osztálya bemutatkozó előadás

2015. április 18. - A XXXII Országos tudományos diákköri konferencián hallgatóink komoly sikereket értek el

2013. november 20-21. - Nyílt Nap a Fizikai Intézetben
Megismerheted, milyen továbbtanulási lehetőségeket nyújt a Fizikai Intézet.
Színes programokkal várunk minden középiskolást, szülőt és tanárt, ahol megismerkedhetnek a Fizikai Intézet képzési programjaival, a végzett fizikusok és villamosmérnökök elhelyezkedési lehetőségeivel és a diákok izgalmas életével a Fizikai Intézetben.
2013. augusztus 21-24. - Magyar Fizikus Vándorgyűlés 2013
A konferencia a magyar fizikusok három évenként megrendezendő legnagyobb seregszemléje. Meghívott előadások, plenáris és parallel előadások mellett posztereken mutatják be eredményeiket hazai és határon túli magyar fizikusok, fizikatanárok, doktoranduszok.


2013. május 17-19. - Debreceni győzelem a Digilent Design Contest 2013 versenyen
A Digilent Design Contest 2013 verseny az idén május 17-19 között 9. alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Műszaki Egyetemen. Egész Európából várták a jelentkező hallgatói csapatokat. A verseny célja olyan kreatív és ötletes eszközök, gépek építése volt, amelyek a Digilent cég termékeire alapulnak és magas hozzáadott értéket képviselnek. A kétfordulós verseny után első alkalommal egy debreceni csapat lett az első helyezett.
2013. május 10. - Kun Ferencet Akadémiai díjjal ismerték el
Akadémiai Díjat vehetett át Kun Ferenc, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének egyetemi docense a statikus és számítógépes fizikában elért kiemelkedő eredményeiért, a szilárd testek törési és fragmentációs jelenségeinek megértésében kifejtett elméleti munkásságáért és tudományos közéleti tevékenységéért.